INGREDIENTAI: 120 g aguonų
250 g pieno
200 g sviesto (kambario temperatūros)
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180-190°C temperatūros. 24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės. Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos. Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis. Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą. Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus. Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.