INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
240 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir plakti iki kol masė taps balta. Įberti miltus, kepimo miltelius, supilti aliejų ir gerai išmaišyti.
2.
Du obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį, įberti cinamono, išmaišyti. Tuomet suberti į dubenį su tešla ir permaišyti.
3.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą.
4.
Likusį obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklas, supjaustyti griežinėliais. Išdėlioti ant pyrago viršaus, šiek tiek įspausti. Pabarstyti aguonomis.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Patikrinti ar iškepė galima mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.