INGREDIENTAI: 225 gramai kvietinių miltų
120 gramų sviesto
60 gramų cukraus pudros
50 gramų migdolų miltų
30 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį kvietinių miltų
Papuošimui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukraus pudrą, įpilti aliejaus ir gerai išmaišyti.
2.
Į dubenį su sviestu suberti miltus, kepimo miltelius, migdolų miltus ir užminkyti tešlą. Tešla labai trapi, tad reikėtų ją perdėti ir kočioti ant stalo gausiai pabarsčius miltais arba tiesiai ant kepimo popieriaus. Tuomet išspausti nedidelius sausainius.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainiukus ir kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, palikti atvėsti formoje.
4.
Glajui į dubenį dėti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti šaukštu iki kol masė bus vientisa.
5.
Sausainiukus papuošti paruoštu glajumi ir palikti iki kol glajus sutvirtės.