AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės ryžių (virtų)
200 gramų grybų (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tik geriau ne biriai, o lipniau, tuomet lengviau formuosis kotletukai.
2.
Svogūnus ir grybus susmulkinti, apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje, iki nugaruos visas skystis nuo grybų.
3.
Ryžius išmaišyti su grybais, svogūnais, pomidorų pasta, kiaušiniu. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Galima dar įdėti mėgiamų prieskonių. Tuomet berti miltų, gerai išmaišyti ir drėgnomis rankomis pabandykite suformuoti vieną kotletą. Jei masė pernelyg drėgna ir nelimpa, berkite dar miltų. Kai masė bus tinkamos konsistencijos, formuokite kotletus.
4.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, gražiai apkepant iš abiejų pusių. Kepti galima ir iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (apie 20-30 minučių).