INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos sprandinės
800 gramų konservuotų pomidorų
4 vienetai pomidorų
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 vienetas paprikos (ar marinuotų daržovių)
2 skiltelės česnako
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį sūrio (jei mėgstate)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti piršto storio kepsniais, kaip karbonadams. Apibarstyti pipirais ir druska iš abiejų pusių, patrinti, palikti pastovėti.
2.
Tuo metu svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant vidutinės ugnies kaitros įkaitintame aliejuje.
3.
Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepti per burokinę tarką sutarkuotą morką. Kai morka suminkštės, supilti konservuotus pomidorus, įspausti česnaką ir sudėti keptus svogūnus. Leisti kelias minutes pasitroškinti.
4.
Pomidorus supjaustyti riekelėmis.
5.
Paimti kepimo formą ir kloti eilėmis: pirma eilė – pomidorai, antra – mėsa, trečia - paruoštas morkų troškinukas, ketvirta – paprikos, jei naudojate - sūris. Taip susluoksniuoti visus produktus.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.