INGREDIENTAI: 300 gramų lašišos filė (šviežios)
3 vienetai kiaušinių (didelių)
200 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno (šilto)
80 gramų sūrio (mėgstamo, smulkia tarka tarkuoto)
60 gramų špinatų (apytikriai)
30 gramų sviesto (ištirpinto)
10 gramų šlapių mielių (arba 3 g sausų)
0.5 šaukštelio cukraus (nubraukto)
pagal skonį druskos
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto (minkšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, dėti mieles, sumaišyti. Palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 15 - 20 minučių.
2.
Į dubenį su mielėmis įmušti kiaušinius, įpilti sviestą ir gerai išmaišyti, tuomet suberti miltus, druską ir dar kartą išmaišyti.
3.
Lašišą supjaustyti gabaliukais.
4.
Į dubenį su paruošta tešla suberti sūrį, sudėti lašišos gabaliukus, špinatus ir atsargiai permaišyti.
5.
Kekso kepimo formą (naudojau 24 cm ilgio) iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, sudėti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus į keksą ir ištraukus, smeigtukas turi likti švarus.
6.
Iškepusį keksą palikti iki kol visiškai atvės, o tuomet pjaustyti ir mėgautis.
Patarimai:
•
Naudojau 24 cm ilgio kekso kepimo formą.