TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
5 vienetai obuolių
1 kilogramas mielinės sluoksniuotos tešlos (2 pakelių)
200 gramų rudojo cukraus
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
pagal poreikį malto cinamono
pagal poreikį malto imbiero
pagal poreikį vyšnių uogienės
šiek tiek alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo formą išpurškiau alyvuogių aliejumi, padengiau tešla ir dėjau į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitė šiek tiek apkepti.

2.
Obuolius nulupau, supjausčiau gabalėliais ir dėjau į puodą su sviestu. Viriau, kol šiek tiek suminkštėjo, bėriau tamsaus rudojo cukraus, cinamono ir imbiero prieskonių ir dar viską paviriau.

3.
Ištraukiau iš orkaitės apkeptą tešlą, supyliau obuolius, užklojau viršų likusia tešla, išpjausčiau veidelį bei dėjau šiek tiek folijos į akis, nosytę ir burną. Aptepiau kiaušinio tryniu ir vėl kepiau, kol gražiai apskrudo.

4.
Kai iškepė, nuėmiau folijos gabaliukus ir įdėjau vietoje jų vyšnių uogienės, aplink akis galima aptepti raudonais maisto dažais.




admin · 2022-03-29 03:00 · 294 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt