INGREDIENTAI: 1 vienetas jautienos kepsnio (naudojome „Feel the Beef“ jautienos sprandinės)
1 vienetas romaninių salotų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį parmezano sūrio
Patiekiant:
3 riekės duonos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintos žolelės
Padažui:
100 mililitrų majonezo
50 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
4 vienetai ančiuvių
1 šlakelis vorčesterio padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruošiame krutonus – duoną suplėšome nedideliais gabalėliais, sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Beriame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, kol krutonai gražiai apskrunda ir sukietėja.
2.
Paruošiame padažą – į maisto smulkintuvą sudedame visus padažo ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
3.
Ruošiame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime salotas.
4.
Nuplauname, nusausiname ir suplėšome romanines salotas.
5.
Į lėkštę dedame salotas, steiko juosteles, krutonus, parmezano drožles ir padažą. Prieš valgydami salotas išmaišome, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!