INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos (arba pusė didelės)
1 vienetas apelsinų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Sumaišome su druska, pipirais ir aliejumi. Šiuo mišiniu įtriname vištieną. Paliekame marinuotis geriausiai per naktį.
2.
Išspaudžiame apelsino sultis ir sumaišome su medumi.
3.
Vištą dedame į kepimo rankovę.
4.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. 15 min. Tada praplėšiame kepimo rankovę ir aptepame vištą medaus ir apelsinų marinatu. Padidiname temperatūrą iki 190 C laipsnių ir kepame dar apie 10 – 15 min, kol viršus gražiai apskrus.
5.
Jeigu norisi, visada šalia galima iškepti bulvyčių.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!