INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
220 gramų kvietinių miltų
75 gramai cukraus
9 gramai kepimo miltelių
5 gramai vanilės esencijos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Pabarstymui:
30 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vanile išplakti iki standumo. Tai užtrunka apie 5-7 min. Sudedame varškę, dar šiek tiek paplakame. Varškę šiomis spurgoms naudoju tą iš didelių blokų po 1 kg. Ji tokia šlapesnė, bet vis tiek išlieka biri. Puikiai tinka šiam receptui.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę.
3.
Kadangi noriu, kad visos spurgos būtų vienodo dydžio, aš jas sveriu. Bet tai tikrai nėra būtina. Aš formuoju spurgas po 80 g. Prieš pradedant formuoti, susivilgykite rankas aliejumi. Taip bus lengviau formuoti apvalią spurgų formą, nelips prie rankų. Gnybkite masės, stenkitės kuo labiau suapvalinti spurgas.
4.
Aliejų įkaitinti iki 170 C laipsnių. Patogu patikrinti, ar jau įkaitęs, batono gabaliuku. Jei įmetus, iškart pradeda kepti, reiškiasi galima pradėti spurgų kepimą. Kepant ugnį sumažinti iki vidutinės. Kepti apie 5 min, kol spurgos gražiai paruduoja. Kepant, spurgų vartyti nereikės, jos pačios savarankiškai atlieka šį darbą.
5.
Iškepusias apibarstome cukraus pudra. Skanaus!