INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių
200 gramų pieno
100 mililitrų kavos (stiprios)
100 gramų sviesto
pagal poreikį vandens
1 vienetas rozmarinų šakelių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės perpjaunamos pusiau ir dedamos į puodą drauge su nuluptomis ir į kelias dalis perpjautomis česnako skiltelėmis.
2.
Dedama trečdalis sviesto, pilama kava, dedama rozmarino šakelė ir supilama pusė pieno. Pilama vandens tiek, kad bulvės būtų beveik apsemtos.
3.
Verdama ant vidutinės ugnies atidengtame puode kol bulvės sukrenta.
4.
Tuomet išimamas rozmarinas, į puodą supilamas likęs pienas ir viskas sutrinama rankine trintuve iki vientisos masės.
5.
Dedamas likęs sviestas, pagardinama druska ir dar kartą sutrinama.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.