INGREDIENTAI: 1 litras pieno
1 litras vandens
10 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
50 gramų sviesto
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
5 bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka ir nusunkti skystį.
2.
Likusias bulves nuskusti ir išvirti: sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių, kol suminkštės, vandenį nupilti.
3.
Dar karštas bulves sutrinti, sudėti į žalių bulvių tarkius ir išmaišyti.
4.
Iš bulvių masės delnais formuoti nedidelius, maždaug kąsnio dydžioi kukuliukus, dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti 7 - 10 minučių.
5.
Didesniame puode užkaisti vandens, pasūdyti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, kad vos virstonų, atsargiai įleisti kukuliukus ir virti 7 - 10 minučiu.
6.
Įpilti pieno ir dar kartą užvirti.
7.
Supilsčius į lėkštes, įdėti sviesto.