INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai sviesto
75 gramai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
300 gramų braškių
200 gramų varškės
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi, dėti po vieną trynį ir nuolat maišyti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Baltymus išplakti su trupučių druskos iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Iškepti vafliukus ir supjaustyti į širdeles.
3.
Kremui pusę braškių sutrinti su cukraus pudra, pertrinti per sietelį, kad nebūtų sėklyčių ir suplakti su varške. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
4.
Likusias braškes supjaustyti griežinėliais. Ant vafliuko dėti kremo, braškes, vėl kremo, kitą vafliuką ir apibarstyti cukraus pudra.