INGREDIENTAI: 250 gramų zigmas krabų skonio surimi lazdelės
70 gramų čederio sūrio (arba paprasto fermentinio)
2 vienetai kiaušinių
60 gramų džiūvėsėlių
50 gramų kietojo sūrio
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sūrį supjaustome daugmaž krabų lazdelės ilgio juostelėmis.
2.
Kiekvieną krabų lazdelę išvyniojama ir į jos vidurį įsukame sūrio lazdelę.
3.
Plokštesniame dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinius, kad trynys ir baltymas susijungtų.
4.
Kitame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, česnakų ir paprikos miltelius.
5.
Kiekvieną krabų lazdelę apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje, tada vėl kiaušiniuose ir vėl džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
6.
Kapame karšto oro gruzdintuve 200 laipsnių temperatūroje iki gražiai paruduos (apie 10-15 minučių) arba iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimas viršus+apačia+vėjelis).
7.
Tiekiame šiltas su mėgiamu padažu, pvz. pomidorų arba mūsų pamėgtu greitu jogurtiniu (į graikišką jogurtą tiesiog įberiame šiek tiek persilado prieskonių ir išmaišome).