INGREDIENTAI: 1 lapas lavašo (naudojome 180 g dydžio)
1 vienetas bulvių (didelės, virtos su lupena)
1 vienetas morkų (vidutinės, virtos su lupena)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai marinuotų agurkų (vidutinio dydžio)
50 gramų rūkyto kumpio
3 šaukštai majonezo (arba pagal skonį)
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvę, morką ir kiaušinius nulupti. Supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais.
2.
Tokio paties dydžio kubeliais supjaustyti ir kumpį bei agurkus. Viską išmaišyti su daržovėmis, kiaušiniais ir majonezu.
3.
Lavašo lapą, kad būtų patogiau galima perpjauti (ar perkirpti virtuvinėms žirklėmis) į 4 dalis.
4.
Lavašą tolygiai aptepti mišraine. Lavašą standžiai susukti. Sukite atsargiai, kad per kraštus neiškristų mišrainę.
5.
Sudėti į sandariai uždaromą indelį arba suvynioti į maistinę plėvelę. Bent valandėlę (o galima ir pernakt) palaikyti šaldytuve.
6.
Prieš patiekiant supjaustyti riekelėmis. Galima papuošti žalumynais. Skanaus!
Patarimai:
•
Daržoves su lupena verdame taip - į puodą dedame bulves, morkas, pilame tiek vandens, kad apsemtų. Kaičiame puodą ir verdame 30 - 40 minučių, kol įsmeigus peilį bulvė lengvai nuo jo nuslys. Tuomet nupilame vandenį, daržoves paliekame visiškai atvėsti kambario temperatūroje.