INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų varškės 9%
12 šaukštų manų kruopų
6 šaukštai bulvių krakmolo (priklausomai nuo varškės drėgnumo, iki 10 šaukštų)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek vandens
šiek tiek krakmolo (apvoliojimui)
Įdarui:
400 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
2.
Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3.
Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.
4.
Valgome su spirgiais, grietine ar padažiuku