INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo
2 riekelės juodos duonos
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
pagal skonį česnako
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Apvoliojimui:
pagal poreikį džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenėlį įpilti pieno, įdėti duoną ir pamirkyti. Svogūną nulupti, susmulkinti.
2.
Į dubenį sudėti mėsą, išmirkytą duoną, suberti svogūną, prieskonius, druską ir pipirus, įspausti česnako, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
3.
Iš paruoštos masės formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir trumpai apkepti kotletus iš abiejų pusių.
5.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti apkeptus kotletus.
6.
Kotletus kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.
7.
Kotletus tiekiame su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Patarimai:
•
Kotletus galite kepti ir iš karto orkaitėje, tik tuomet juos reiktų apversti kepant, kad susidarytų plutelė, kuri ir suteikia kotletui puikų skonį.