TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 03:34
Minkštos mielinės bandelės su varške iš vaikystės
Varškės bandelės

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (+trupučio bandelėms aptepti)
5 šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
40 gramų šlapių mielių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną šiek tiek pašildyti ir jame ištirpinti 5 šaukštus cukraus bei vanilinį cukrų. Sudėti mieles, jas sutrinti šakute ir palikti 10 - 15 minučių pastovėti, kol suputos.

2.
Į pieną berti persijotus miltus, berti druską, pilti tirpintą sviestą ir dėti 2 kiaušinių trynius. Užminkyti tešlą. Minkymo pradžuoje tešla gali atrodyti labai lipni, bet paminkius lipnumas sumažėja, tiesa, ji lieka lipnoka, bet nepasiduokite pagundai berti daugiau miltų. Uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti 1 - 1.5 valandos pastovėti šiltai, kad tešla pakiltų.

3.
Varškę išmaišyti su likusiu cukrumi, kiaušinio tryniu ir grietine.

4.
Delnus paberti miltais. Tešlą dalinti norimo dydžio kamuoliukais, pakočioti tarp delnų, šiek tiek suploti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus dar bandelių.

5.
Bandelių viduryje įspausti gilias duobutes ir į jas dėti varškės įdarą. Bandeles palikti pastovėti dar apie 10 minučių, kad dar truputį pakiltų.

6.
Bandelių kraštus aptepti pienu ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kepdamos bandelės kils, gali atrodyti, kad išbėgs įdaras, bet vėsdamos šiek tiek nusileis ir nebus tokios išsipūtusios.




admin · 2022-03-24 12:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt