INGREDIENTAI: 25 vienetai makaronų kriauklių
250 gramų rikotos sūrio (arba varškės)
1 vienetas kiaušinių
75 gramai špinatų
50 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų mocarela sūrio (sausos, tarkuotos)
2 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis malto muskato (šviežiai tarkuoto)
pagal skonį druskos
Padažui:
500 gramų pomidorų (trintų, be priedų)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio raudonėlio
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilti vandens, berti makaronus. Apvirti apie 15 minučių, kad būtų šiek tiek elastingi.
2.
Į dubenį dėti rikotos sūrį, parmezano sūrį, fermentinį sūrį, mocarelą ir išmaišyti.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, berti česnaką. Apkepti kelias minutes.
5.
Špinatus susmulkinti, suberti į keptuvę su česnakais. Kepti iki kol sukris.
6.
Į dubenį su sūrių mišiniu sudėti apkeptą česnaką su špinatais. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir muskato.
7.
Į apvirtus makaronus dėti paruošto įdaro.
8.
Padažui svogūną ir česnaką susmulkinti.
9.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūną ir česnaką. Apkepti iki kol suminkštės. Dėti pomidorus, berti rudąjį cukrų, raudonėlį, baziliką, aitriųjų paprikų miltelius, druską, troškinti apie 15 minučių ant lėtos ugnies nuolat maišant.
10.
Į kepimo indą sudėti paruoštą padažą, paskirstyti per visą plotį. Sudėlioti makaronus. Uždengti kepimo popieriaus lapu.
11.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Tuomet nudengti kepimo popierių ir kepti 10 minučių.