INGREDIENTAI: 1 ir 1/10 litro daržovių sultinio
600 gramų bulvių
400 mililitrų pieno
250 gramų kopūstų
40 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų (didelio)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną supjaustyti kubeliais.
2.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti. Suberti svogūnus ir kepinti ant vidutinės kaitros kelias minutes iki kol svogūnai suminkštės.
3.
Kopūstą supjaustyti, suberti į puodą su svogūnais ir kepti iki kol kopūstai taps minkštesni. Suberti bulves, pilti sultinį, pagardinti pipirais. Užvirti ir virti apie 20 minučių iki kol bulvės suminkštės.
4.
Paruoštą sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Tuomet supilti pieną ir užvirti, įberti druskos. Pavirti dar kelias minutes, tuomet tiekti.
5.
Labai tinka tiekti su duonos riekele, papuošti poro griežinėliais ar mėgstamais žalumynais.