TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Kreminė tortellini sriuba
Kreminė tortellini sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų )
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (stambiai pjaustytų)
250 gramų koldūnų (šviežių "Tortellini" su sūriu )
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 galva svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
500 mililitrų daržovių sultinio
pagal poreikį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
2 lapeliai baziliko (smulkinto)
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.

2.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Suberkite svogūną. Kai po kelių minučių svogūnas pradės minkštėti, sudėkite smulkintą česnaką. Maišydami, pakepkite dar porą minučių. Superkite miltus, iškart pradėkite maišyti, nes jie sugers visą skystį. Supilkite sultinį. Nuolat maišydami, pavirkite kelias minutes. Sudėkite pomidorus. Leiskite sriubai užvirti, tuomet sumažinkite kaitrą, kad sriuba lengvai virtų. Suberkite džiovintus bazilikus. Patroškinkite bent 10 minučių, kartais pamaišydami.

3.
Šiek tiek padidinkite kaitrą. Įdėkite koldūnus. Virkite dar apie 10 minučių. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Paragaukite sriubos, jei norisi, pagardinkite druska ir pipirais.

4.
Patiekite sriubą su tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintu šviežiu baziliku.




admin · 2022-03-22 00:00 · 310 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt