INGREDIENTAI: 650 gramų kvietinių miltų (apytiksliai)
300 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 saujelė razinų
2 šaukštai grietinės (nubrauktų)
25 gramai šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 šaukštelis šafrano (0.5 gramo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą pilti pieną, dėti sviestą, šafraną, berti cukrų ir kaitinti iki kol sviestas ištirps. Leisti atvėsti bent iki 35 C laipsnių temperatūros.
2.
Atvėsusį skystį sumaišyti su miltais, mielėmis, druska ir grietine, įmušti 2 kiaušinius. Užminkyti elastingą tešlą ir ją palikti iki kol padvigubės.
3.
Tešlą padalinti į 50 gabalėlių, kiekvieną iškočioti į apie 20 cm ilgio ritinėlį, susukti į S formos bandelę. Bandeles padėti šiltai 30 minučių.
4.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį ir išplakti.
5.
Pakilusias bandeles puošti razinomis, tepti likusio kiaušinio plakiniu.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13 minučių.