INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
4 vienetai bulvių
100 gramų šoninė
1 gabalėlis sviesto
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui išverdame bulves, jas sutriname su trupučiu sviesto, druska, pipirais. Įmaišome susmulkintus ir pakepintus svogūnus ir šoninę.
2.
Didesniame dubenyje sumaišome miltus, gerą žiupsnį druskos, aliejų. Užpilame verdančiu vandeniu ir greitai pramaišome.
3.
Paliekame kelias minutes atvėsti, kai jau galime liesti rankomis, minkome minkštą elastingą tešlą.
4.
Kočiojame tešlą, dedame įdaro ir formuojame virtinukus. Dedame juos į pasūdytą verdantį vandenį, palaukiame kol vanduo vėl užvirs ir verdame apie 10-15min.
5.
Jeigu pritrūkote įdaro - galite prisukti ežiukų ir patupdyti juos į šaldiklį ateičiai.
6.
Skanaujame virtinukus su grietine!
Patarimai:
•
Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
•
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!