INGREDIENTAI: 2 vienetai sviestinių raguolių
4 vienetai kiaušinių (mažų)
1 vienetas pomidorų
1 vienetas avokadų (gerai prinokusio)
1 saujelė gražgarsčių (ar kitokių salotų)
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kruasanus perpjaunu išilgai pusiau. Pomidorus supjaustau riekelėmis.
2.
Avokadą perpjaunu, išimu kaulą, išskobiu minkštimą. Įspaudžiu citrinos sulčių, pagardinu druska ir pipirais, sutrinu šakute.
3.
Kiaušinius išverdu be lukšto: kiaušinius po vieną įmušu į sietelį, kad nuvarvėtų atsijungusios baltymo dalys. Iš sietelio perdedu į neaukštas stiklines ar mažus dubenėlius. Į puodą pilu vandens, užverdu ir iš karto išjungiu. Kiaušinius atsargiai, kuo arčiau vandens paviršiaus įleidžiu į vandenį. Uždengiu dangčiu ir palieku apie 3 minutes pastovėti. Tuomet išimu kiaurasamčiu. Puode nebandykite sutalpinti iš karto visų kiaušinių. Patogiausia juos virti po du. Video, kaip be lukšto virti kiaušinius galite pažiūrėti čia. Taip pat sumuštinį skanu ruošti ir su tiesiog minkštai (arba kietai, jei mėgstate) virtais kiaušiniais.
4.
Ant kruasano apatinių puselių dedu gražgarsčių, pomidorų riekelių, tepu avokado masės, uždedu kiaušinius ir užvožiu viršutine pusele. Skanaus!