INGREDIENTAI: 2 vienetai tilapijos
2 vienetai poro
1 vienetas salierų šaknų
1 vienetas citrinų
2 šaukštai sviesto
pagal poreikį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Porų baltąją dalį nupjaukite ir susmulkinkite žiedais. Salierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 5 min. Po 2 min. suberkite porus ir baikite virti. Nusunkite, nuvarvinkite.
2.
Žaliąją porų dalį išskirstykite ir palaikykite pora minučių karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lankstūs.
3.
Žuvis išvalykite ir paruoškite kepimui. Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite jų odą. Įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Sviestą sumaišykite su citrinos sultimis. Po mažą gabaliuką sviesto dėkite į žuvies vidų ir dar užtepkite šiek tiek ant viršaus. Žuvis apvyniokite porais.
4.
Susmulkintą salierą ir porus pagardinkite prieskoniais, druska, dėkite į kepimo indą, guldykite žuvis.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!