INGREDIENTAI: 500 gramų jūros lydekos
300 mililitrų grietinėlės
2 vienetai morkų
1 vienetas poro
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal skonį druskos
pagal poreikį kukurūzų miltų (žuviai apvolioti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvį išvalome, supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais ir pamarinuojame apie 0,5 val.
2.
Žuvį apvoliojame kukurūzų miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol lydeka iškeps.
3.
Daržoves nulupame. Porą supjaustome griežinėliais, morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės. Pagardiname druska, pilame grietinėlę, sudedame jūros lydekos gabalėlius ir patroškiname apie 5 – 7 min. Pabarstome krapais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!