INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų (gryno svogo)
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
100 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų)
2 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek kario (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Storadugniame puode ant šiek tiek aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną iki šiek tiek suminkštės. Dėti smulkiai sukapotą česnaką, supjaustytas morkas ir dar šiek tiek pakepinti.
2.
Sudėti kubeliais supjaustytą bulvę ir moliūgą, supildi pomidorų tyrę. Virti apie 15 min (arba iki visos daržovės suminkštės).
3.
Išvirusią sriubą sutrinti blenderio pagalba. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Aš dar dėjau šiek tiek kario - jis čia labai tinka. Galima gardinti ir kitokiais mėgiamais prieskoniais.
4.
Labai skanu patiekiant pabarstyti moliūgo sėklomis ir granatų sėklomis.