INGREDIENTAI: 5 vienetai baravykų
3 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
3 šaukštai perlinių kruopų
1 skiltelė česnako
1 vienetas pipirų (ilgojo)
pagal skonį druskos
2 litrai daržovių sultinio
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 pundelis krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį.
2.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką - griežinėliais, bulves - kubeliais. Baravykus taip pat pasmulkiname. Kadangi aš naudojau jau šaldytus, tai jie pas mane buvo supjaustyti.
3.
Puode įkaitiname aliejų. Suberiame svogūnus ir morkas. Pakepiname, kol šie suminkštės. Tada sudedame česnaką ir baravykus, pakepiname keletą minučių. Suberiame bulves, perlines kruopas. Užpilame sultiniu. Pagardiname druska, šviežiai grūstais pipirais.
4.
Verdame sriubą apie 25 min. Pabarstome smulkintais krapais. Ragaujame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!