INGREDIENTAI: 1 vienetas ilgavaisių agurkų (arba jaunos cukinijos, žr. patarimus)
200 gramų kreminio sūrio (arba tepamo varškės sūrelio)
100 gramų silkių filė (naudojau Viči tradicinę)
50 gramų saulėje džiovintų pomidorų
1 saujelė krapų (arba petražolių ar kitų žalumynų)
2 skiltelės česnako (mažos arba 1 didelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurką supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Patogiausia tą daryti daržovių skustuku arba mandolinos pjaustykle.
2.
Krapus susmulkinti. Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Saulėje džiovintus pomidorus nusausinti nuo aliejaus į perpjauti į 3 ar 4 dalis.
3.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, berti krapus, įspausti česnaką ir išmaišyti.
4.
Ant agurko juostelės dėti kreminio sūrio, paskirstyti per visą ilgį. Prie kraštelio dėti silkės gabaliuką ir pomidoro juostelę, susukti suktinuką. Jei sunkiau laikytųsi, galima sutvirtinti mediniu smeigtuku.
5.
Tiekti iškart, nes ilgiau stovėdami agurkai linkę vandenyti (žr. patarimus žemiau).
Patarimai:
•
Su agurku suktinukai pavyksta super gaivūs ir jis čia nuostabiai dera, tačiau tokius suktinukus reikėtų skanauti greitai, nes ilgiau stovėdamas agurkas linkęs paleisti sultis. Jei norite suktinukus pasiruošti iš anksto ar kad jie ilgiau puoštų stalą, vietoje agurko naudokite jauną cukiniją. Ją supjaustykite juostelėmis kaip ir agurką (daržovių skustuku arba mandolina) ir pakepinkite sausoje grilio keptuvėje (arba paprastoje keptuvėje) po 1-2 min iš abiejų pusių. Iškepusias juosteles padėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad galutinai nusausėtų. O tada ruoškite suktinukus pagal receptą.