INGREDIENTAI: 470 mililitrų vandens
260 gramų manų kruopų
30 gramų kvietinių miltų
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį skysto medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišyti miltus, kruopas, vandenį, mieles, cukrų, druską ir maišyti elektriniu plaktuvu apie minutę. Plakant, turėtų matytis oro burbuliukai, jei nesimato - įpilkite dar apie du šaukštus vandens, nes vanduo skatina burbuliukų susidarymą, o jei tešla jau ganėtinai skysta (turėtų būti maždaug kefyro tirštumo), paplakite dar šiek tiek, kol tešloje matysis burbuliukai. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palaikyti, kol ant viršaus atsiras dar daugiau burbuliukų. Tai užtruks 15 - 20 minučių.
2.
Keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros (arba ant silpnesnės, jei vidutinė labai kaitri), pilti samtelį tešlos, pasukioti keptuvę, kad tešla pasiskirstytų į didesnį plotą ir blynelis būtų plonesnis, jokiu būdu neskirstykite mentele, nes susprogdinsite burbuliukus ir blyneliai nebus su skylutėmis. Blynelį kepti apie 2 - 3 minutes, kol viršus bus sausas ir matysis skylutės. Apversti nereikia, taip iškepti visus blynus.
3.
Tiekti su medumi, lydytu sviestu ar kitais priedais.