AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agurkų
800 gramų svogūnų
800 gramų pomidorų
700 gramų morkų
500 gramų perlinių kruopų (apytikriai)
200 mililitrų aliejaus (apytikriai)
100 mililitrų acto
90 gramų cukraus
0.5 pundelio petražolių
2.5 šaukšto druskos
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilkite vandens, užvirkite, tuomet suberkite perlines kruopas ir virkite apie 40 minučių iki kol suminkštės.
2.
Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
3.
Užvirkite vandens ir nuplikykite pomidorus karštu vandeniu.
4.
Į dubenį įpilkite šalto vandens, sudėkite pomidorus. Tuomet nulupkite odelę.
5.
Pomidorus supjaustykite kubeliais.
6.
Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.
7.
Tuomet suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 minučių iki kol suminkštės agurkai.
8.
Petražoles susmulkinkite.
9.
Galiausiai supilkite actą, suberkite petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
10.
Stiklainius gerai išplaukite ir sterilizuokite - skardą išklokite rankšluosčiu ir pastatykite stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinkite įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
11.
Paruoštą masę sudėkite į stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.
12.
Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.
Patarimai:
•
Iš nurodyto kiekio pavyko paruošti 10 vienetų stiklainių po 0.5 l talpos.
•
Kaip saugoti gardumynus žiemai, plačiau galima pasiskaityti čia.