TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greiti šokoladiniai saldainiai be cukraus
Šokoladiniai saldainiai be cukraus

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
100 gramų kokosų aliejaus (arba ghi sviesto, arba paprasto sviesto)
50 gramų kakavos (tamsios, kokybiškos)
2 šaukštai medaus (arba klevų sirupo)
1 saujelė riešutų (galima ir nedėti)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kokosų aliejų ir kakavą sudėkite į nedidelį prikaistuvį ir maišant (patogiausia maišyti šluotele) ištirpinkite virš nedidelės ugnies. Smarkiai kaitinti nereikia, tik truputį pašildyti, jog viskas susijungtų į vieną masę ir neliktų kakavos gumuliukų. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite medų ir viską gerai išmaišykite, jog medus ištirptų. Medaus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra - iš pradžių įdėkite mažiau, paragaukite, jeigu trūksta saldumo, įdėkite dar šiek tiek.

2.
Kakavinę masę supilstykite į silikonines saldainių formeles, pripildydami jas iki pusės. Į kiekvieną formelę dėkite po riešutą, o tada užpilkite kakavinės masės pripildydami formeles iki viršaus.

3.
Dėkite į šaldiklį, jog sustingtų. Man paprastai sustingsta per pusvalandį ar net greičiau.

4.
Sustingusius saldainiukus išimkite iš formelių ir perdėkite į sandarią dėžutę. Kol nevalgote, saldainukus geriausia laikyti šaldytuve arba šaldiklyje, nes kambario temperatūroje kokosų aliejus ima tirpti. Aš paprastai juos laikau šaldiklyje, nes ten jie puikiai laikosi beveik neribotą laiką (nors yra per skanūs, jog užsibūtų), o į ledą tikrai nesušąla ir būna puikus gardumynas, kai prie kavos užsinoriu kažko gardaus, bet sveiko.

5.
Beje, vietoje kokoso aliejaus galima naudoti ir lydytą sviestą (vadinamąjį ghi) ar net paprastą sviestą - su juo pagaminti saldainukai bus kiek kitokio skonio, bet irgi puikūs bei šiek tiek atsparesni temperatūrai :)




admin · 2022-03-13 00:00 · 331 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt