TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Blyneliai su lašiša ir avokadu
Blyneliai su lašiša ir avokadu

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
140 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
1 šaukštas aliejaus
1 pundelis krapų
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis maltos ciberžolės
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
80 gramų sūdytos lašišos (silpnai sūdytos arba rūkytos)
1 vienetas avokadų
1 pundelis gražgarsčių
5 šaukštai grietinės (apytikriai)
Padažui:
pagal skonį vasabi (arba neaštrių krienų)
pagal poreikį citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai krapus susmulkinti. Į dubenį įmušti kiaušinius, pilti pieną, gazuotą mineralinį vandenį, aliejų, druską, cukrų, ciberžolės miltelius, krapus, išplakti. Tuomet berti miltus ir gerai išmaišyti.

2.
Į konditerinį buteliuką su plonu antgaliu (galima naudoti šaldymui skirtą maišelį ir nukirpti nedidelį kampelį arba nenaudoti nieko ir kepti paprastus lietinius blynelius) supilti paruoštą tešlą.

3.
Keptuvę įkaitinti, pilti paruoštos tešlos į keptuvę formuojant norimą ornamentą. Pakepti iki kol apatinė pusė parus ir iškeps, tuomet apversti blynelį ir dar apkepti. Taip iškepti likusius blynelius, man pavyko iškepti 10 blynų.

4.
Įdarui kiaušinius sutarkuoti stambia tarka, avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti mažais gabaliukais. Lašišą supjaustyti plonais gabaliukais.

5.
Į dubenėlį dėti grietinę, vasabio, įpilti citrinos sulčių, išmaišyti. Padažas turi būti pakankamai skystas, kad būtų galima šlakstyti.

6.
Ant blynelio dėlioti gražgarsčių, ant krašto dėti lašišos, pabarstyti virtų kiaušinių, sudėti avokadą, pašlakstyti padažu ir susukti į suktinuką. Taip paruošti visus blynelius.




admin · 2022-03-12 15:00 · 283 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt