INGREDIENTAI: pagal poreikį agurkų
1 litras vandens
200 gramų cukraus
150 mililitrų acto 9%
1 šaukštas druskos
pagal poreikį garstyčių grūdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus nuplauti, supjaustyti išilgai juostomis.
2.
Agurkus sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius, užpilti vandeniu. Vandenį nupilti į matavimo indą. Taip žinosite, kiek marinato reikės vienam stiklainiui.
3.
Marinatui į puodą pilti vandenį, berti druską ir cukrų. Kaitinti iki užvirs. Supilti actą ir dar kartą užvirinti porą minučių.
4.
Į stiklainius su agurkais suberti garstyčių grūdelius (po šaukštelį grūdelių 0.5l stiklainiui). Agurkus užpilti karštu marinatu ir palikti apie 10 minučių. Vandenį supilti atgal į puodą. Vėl užvirinti ir vėl supilti ant agurkų.
5.
Užsukti steriliais karštu vandeniu perlietais dangteliais.
6.
Stiklainius apversti, šiltai uždengti ir palikti visiškai atvėsti.