INGREDIENTAI: Įdarui:
2 vienetai persikų
100 gramų aviečių
30 gramų migdolų drožlių (riekelėmis)
Padažui:
30 gramų rudojo cukraus
15 gramų sviesto
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
120 gramų cukraus
120 mililitrų augalinio pieno (arba paprasto)
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį vanilinių ledų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruoškite kepimo indą. Jo dugną ir šonus padenkite kepimo popieriumi.
2.
Nulupkite persikų odelę ir supjaustykite skiltelėmis.
3.
Karamelės padažui pagaminti į prikaistuvį sudėkite sviestą, jį ištirpdykite ir sudėkite cukrų. Viską maišykite apie 5 minutes ant nedidelės kaitros, kol karamelė sutirštės ir įgaus rusvą atspalvį.
4.
Sudėkite karamelę į kepimo indą ir gražiai paskirstykite šaukštu.
5.
Ant karamelės sudėkite persikus ir avietes.
6.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
7.
Į kitą indą sudėkite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Viską plakite apie minutę, kol gerai išsimaišys.
8.
Tuomet sudėkite kiaušinį ir vanilę. Vėl viską suplakite.
9.
Į masę sudėkite miltus ir pieną. Viską suplakite iki vientisos masės.
10.
Supilkite pyrago masę į kepimo indą ir gražiai paskirstykite. Ant viso pyrago viršaus suberkite migdolų plokšteles.
11.
Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.
12.
Patiekite šį pyragą su vaniliniais ledais. Skanaus!
Patarimai:
•
Naudota 20 cm skersmens kepimo forma.