INGREDIENTAI: Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
80 mililitrų kavos (paruoštos, nukoštos, atvėsintos)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
40 gramų želatinos (naudojau tirpius karštame vandenyje Dr. Oetker)
pagal skonį vanilės esencijos
Pagrindui:
170 gramų sausainių (naudojau Oreo, tinka ir kitokie)
60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius virtuviniu kombainu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių. Arba sudėti į storesnį, sandariai užsegamą maišelį ir sutrupinti kočėlu.
2.
Sviestą ištirpinti, supilti į sausainius ir greitai išmaišyti (sviestas greitai susigeria į sausainius). Šią masę paskleisti formos, nusegamais kraštais, išklotos kepimo popieriumi, dugne. Formuoti paspaudžiant šaukštu ar pirštais, kol sluoksnis bus tolygus. Naudojau 20 cm skersmens formą, tiktų iki 25 cm skersmens, tik tortas bus plonesnis.
3.
Želatiną užpilti 150 ml karšto (ne verdančio!) vandens ir išmaišyti, kol ištirps. Palikti atvėsti. Jei naudosite paprastą želatiną, tuomet užpilti 150 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje: didesniame puode užvirti vandens, į jį statyti indą su želatina taip, kad verdantis vanduo neliestų želatinos indo dugno. Kaitinti, maišant, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirinti! Palikti pravėsti kambario temperatūroje.
4.
Varškę išmaišyti su cukrumi, atvėsinta kava, pagardinti vanilės ekstraktu.
5.
Atskirai išplakti grietinėlę iki stantumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masė. Atsargiai maišant, plona srovele supilti atvėsusią tirpintą želatiną.
6.
Varškės masė dėti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių.
7.
Bent 3 - 4 valandas palaikyti šaldytuve, kol susitings, o geriau - pernakt.
Patarimai:
•
Papuošiau kakavos milteliais, kavos pupelėmis ir šokoladiniais dražė saldainiais.
•
Kreminę varškę galite pasigaminti ir patys iš paprastos varškės. Receptą rasite čia.