INGREDIENTAI: šiek tiek kvietinių miltų (formai pabarstyti)
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
120 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
7 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
4 vienetai citrinų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į smulkintuvo dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, sudėkite sviestą, kiaušinį ir trynį ir užminkykite trapią tešlą. Jei ji per biri, įpilkite kelis šaukštus šalto vandens. Padalykite gabalą į 2 dalis: 2/3 ir 1/3, įvyniokite jas į maistinę plėvelę ir 30-40 minučių palaikykite šaldytuve.
2.
Kremui smulkia tarka nutarkuokite citrinų žieveles ir išspauskite sultis (turėtų išeiti maždaug 125 ml).
3.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki minkštų putų, įmaišykite citrinų sultis bei žieveles ir užkaiskite garų vonelėje. Kai masė gerai įkais, maišydami dalimis sudėkite šaltą sviestą. Kai tik kremas sutirštės tiek, kad nevarvėtų nuo medinio šaukšto, nukaiskite, pertrinkite per sietelį ir ataušinkite.
4.
22-24 cm skersmens kišo kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
5.
Didesnį tešlos gabalą iškočiokite į 5 mm storio lakštą ir tieskite į formą. Krėskite ant pagrindo kremą ir išlyginkite mentele. Mažesnįjį tešlos lakštą galima arba iškočioti ir juo užkloti pyrago viršų, arba jį tiesiog sutrupinti tiesiai ant kremo.
6.
kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ataušinkite formoje.
7.
Tada pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.