INGREDIENTAI: 800 gramų menkių filė (arba kitos liesos žuvies)
4 vienetai kiaušinių (nedidelių)
1 vienetas morkų
1 gabalas poro (sprindžio dydžio baltosios poro dalies)
3 šaukštai majonezo
3 šaukštai krakmolo (su kaupu)
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Filė supjaustome kubeliais, maždaug 1x1 cm, morkas sutarkuojame burokine tarka, porą supjaustome plonais griežinėliais.
2.
Viską sudedame į dubenį, dedame majonezą, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir druską, viską gerai išmaišome ir paliekame per naktį šaldytuve.
3.
Prieš kepant į masę įmaišome krakmolą. Masė turi būti tiršta, gan biri. Dviejų šaukštų pagalba formuojam kepsnelius ir kepam įkaitintam aliejuje. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad sugertų riebalų perteklių.