INGREDIENTAI: 175 gramai sviesto
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis sodos
1 šaukštas acto ( arba citrinos sultys)
5 šaukštai uogienės (rūgšti)
250 gramų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti.Supilti išlydytą sviestą,gerai išmaišyti.
2.
Į grietinę dėti sodą,supilti actą arba citrinos sultis ir išmaišyti.Supilti į kiaušinių masę ir gerai išmaišyti.
3.
Dėti miltus ir gerai išmaišyti.Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi,supilti tešlą ir išlyginti.
4.
Su šaukšteliu mazdaug vienodais tarpais padarant tešloje duobutę išdėlioti uogienę.Su šaukštelio galu ar su pagaliuku išmaišome,gaunasi raštas.Kepame 180 laipsnių temperatūroje.Laikas priklauso nuo pyrago storio.Įsmeigiam pagaliuką ir jei pagaliukas sausas vadinasi iškepęs.