INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
220 mililitrų pieno
160 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1.5 šaukšto sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
5 vienetai bananų (didesnių arba 6 mažesnių)
200 gramų šokoladinio kremo (arba riešutų kremo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lietiniams skirtus visus produktus sudėti į gilų indą ir iki vientisos masės suplakti elektriniu trintuvu.
2.
Palikti tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinti ir negausiai patepti trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Į keptuvę pilti samtį tešlos, keptuvę pakelti ir pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinti ant ugnies, lietinį kepti 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
4.
Iškepusį blyną aptepti šokoladiniu arba riešutų kremu, ant blyno krašto uždėti bananą ir susukti. Supjaustyti vienodo dydžio ritinėliais ir papuošti cukrinėmis akutėmis.
Patarimai:
•
Jei blynelius tieksite be šokoladinio kremu, į lietinių tešlą įberkite 1.5 šaukšto cukraus.