INGREDIENTAI: 720 gramų kiaulienos sprandinės (10 vienetų pjausnių, naudojome Krekenavos Grynuoliai)
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų
15 vienetų pievagrybių (vidutinio dydžio)
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sprandinės pjausnius paploninkite virtuviniu muštuku, kol jų plotas padvigubės. Įtrinkite mėgstamais prieskoniais, druska.
2.
Stambiai sutarkuokite morką. Nuvalykite ir riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Smulkiai sukapokite svogūną.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną. Kai jis suminkštės, dėkite morką ir pievagrybius. Pakepinkite kelias minutes, vis pamaišant, kol “susileis“. Pagardinkite druska ir pipirais.
4.
Skardoje patieskite kepimo popieriu. Išdėliokite sprandinės pjausnius, paliekant tarpelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio pusės dėkite įdaro, pabarstykite sūriu. Įdaru nepadengta mėsos gabalėlio puse užklokite įdarą.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kepimo programa - kaitinimas iš apačios, be vėjelio funkcijos.
Patarimai:
•
Patogiausia kiaulienos pjausnius ploninti juos įdėjus tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir mušant virtuviniu muštuku.
•
Naudokite kietąjį sūrį arba fermentinį sūrį.
•
Įdarą papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar kitais mėgstamais pagardais.
•
Garnyrui puikiai tiks bulguro kruopos, salotos, bulvių košė, burokėlių mišrainė.