INGREDIENTAI: 2,5 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
200 g margarino
4 kiaušiniai
1 stiklinės grietinės
1 a. š. sodos (nubrauktas)
Citrinos žievės
1 kilogramo obuolių (antaninių)
Cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
I pašildytą margariną po truputį beriam cukrų ir įmušam po vieną kiaušinį, vis pamaišant. Į išsuktus riebalus pilame grietinę, su joje išmaišyta soda, pamaišome, suberiame tarkuotą citrinos žievelę, miltus ir viską išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sukrečiame į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą ir palaikome 5-7 min. vidutinio karštumo orkaitėje.Tada skardą išimame ir tešlą apdėliojame gražiai supjaustytomis luptų obuolių skiltelėmis. Obuoliukus šiek tiek įspaudžiame į tešlą ir apibarstome cinamonu. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje.