INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
90 gramų cukraus
70 gramų miltų
30 gramų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
570 gramų braškių
400 mililitrų jogurto
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
130 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
2 šaukšteliai citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui kiaušinius ir cukrų išplakame iki standumo, su mentele atsargiai įmaišome aliejų. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Supilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame apie 20 - 25 minutes 180 C laipsnių temperatūroje. Iškepus atvėsiname.
3.
Grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.
4.
Įdarui skirtas braškes susmulkiname elektriniu smullkintuvu iki tyrės, suberiame cukrų ir pakatiname ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Supilame citrinos sultis ir gerai išmaišome.
5.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti 10 - 20 minučių. Vėliau pakaitiname garų vonelėje, kad visiškai ištirptų ir paliekame atvėsti. Želatiną supilame į braškių masę ir gerai išmaišome. Braškių mišinį supilame į jogurtą, išmaišome, lėtai ir atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę. Gautą masę pilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą sustingti bent 6 valandoms.
6.
Papuošiame braškėmis prieš patiekiant.