INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių (Selgos, Gaidelio tipo)
300 gramų varškės
180 gramų sviesto
4 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek braškių (mažų)
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite iki miltų konsistencijos.
2.
Varškę pertrinkite per sietelį (arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumuliukų).
3.
Į sausainius supilkite tirpintą i šiek tiek atvėsintą sviestą, išmaišykite. Sudėkite varškę, berkite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite.
4.
Imkite graikinio riešuto dydžio sausainių masės gabaliuką. Ant delno padarykite iš jo paplotėlį, į vidurį įdėkite braškę, užspauskite kraštus ir suformuokite kamuoliuką. Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite kokoso drožlėse.
5.
Pyragėlius dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sutvirtėtų.