TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-01 19:07
Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais
Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
450 gramų lašišos (filė arba kepsniai)
Prieskonių mišiniui:
1/4 stiklinės kakavos pupelių (smulkintos)
2 šaukštai druskos
1 šaukštas apelsino žievelės
1 šaukštas gvazdikėlių
1 šaukštas juodųjų pipirų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Padažui:
125 mililitrai aliejaus
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai baltojo vyno acto
0.5 prieskonių mišinio

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Visus prieskonių mišiniui ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą arba prieskonių malūnėlį ir sumalkite iki vientisos masės.

2.
Žuvies filė supjaustykite į 4 gabaliukus (jei naudojate kepsnius, tai nieko pjaustyti nereikia). Gerai įtrinkite puse prieskonių mišinio.

3.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir iškepkite lašišą. Žuvį dėkite odele į apačią ant labai gerai įkaitintos keptuvės. Neperkepkite žuvies. Kai kepate, stebėkite kaip keičiasi spalva nuo krašto į vidurį. Jei mėgstate švelnesnę žuvį, išimkite lašišą iš keptuvės kai viduriukas dar šviesiai rausvas (kaip žalios lašišos).

4.
Padažui trynius sumaišykite su actu ir likusiais prieskoniais. Visą laiką maišant/plakant su plakimo šluotele pilkite po truputį aliejų. Suplakite iki jums patinkančios konsistencijos. Mes mėgstame tirštesnį padažą (majonezo tirštumo). Skanaus!




admin · 2022-03-09 00:00 · 205 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt