TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-01 23:17
Šokoladiniai Lava pyragėliai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
100 gramų juodojo šokolado (naudojau 82% Tai Tau)
160 gramų cukraus pudros
85 gramai sviesto
75 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas amareto (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį uogų
pagal poreikį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir įdėkite į karščiui atsparų dubenį drauge su sviestu. Viską ištirpinkite virš garų vonelės. Leiskite masei šiek tiek atvėsti (turėtų likti šilta, bet ne karšta).

2.
Sudėkite šiek tiek paplaktus kiaušinius bei trynius, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite cukraus pudrą, gerai išmaišykite.

3.
Supilkite likerį, suberkite persijotus miltus ir dar kartą išmaišykite.

4.
Keksiukų formeles (geriausia - silikonines) patepkite plonu sluoksniu sviesto. Galima dar pabarstyti trupučiu cukraus pudros.

5.
Į formeles supilkite masę. Masės nepilkite iki pat viršaus, nes kepdami pyragėliai truputį pakils.

6.
Šaukite į iki 220 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 13 minučių. Tikslus kepimo laikas gali labai priklausyti nuo orkaitės. Kai tik pyragėlių paviršius užsitraukia iškepusia plutele (o viduriukas paspaudus būna dar minkštas), galite juos traukti iš orkaitės.

7.
Iškepusius pyragėlius palikite minutei atvėsti, o tada išimkite iš formelių ir tiekite iškart. Patiekiant galima papuošti uogomis, pabarstyti trupučiu cukraus pudros.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2022-03-08 21:00 · 202 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt