INGREDIENTAI: 8 vienetai vištų blauzdelių (maždaug 1 kilogramo)
200 gramų vynuoginių pomidorų
12 vienetų bulvių (mažesnių)
1 galva česnako
1 pakelis prieskonių vištienai (naudojome KOTANYI česnakinius vištienos)
2 žiupsneliai pipirų (naudojome KOTANYI )
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves kruopščiai nuplauti (neskusti), perpjauti išilgai pusiau. Sudėti į kepimo formos dugną. Pabarstyti pipirais, druska.
2.
Vištienos blauzdeles įtrinti česnakiniais prieskoniais, sudėti ant ar šalia bulvių (priklausomai nuo formos dydžio).
3.
Kepimo indą uždengti dangčiu ir kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jeigu neturite indo su dangčiu, uždenkite kepimo folijos lapu ir gerai užspaudykite kraštus.
4.
Po 40 minučių į indą dėti pomidorus, išilgai perpus perpjautą česnako galvą, apšlakstyti aliejumi. Uždengti dangčiu.
5.
Sumažinti kaitrą iki 160 C laipsnių ir kepti dar 30 minučių.