INGREDIENTAI: Jaunų patisonų (arba jeigu didesni, pasmulkinkite)
Marinatui:
3 litrų vandens
1,5 stiklinės acto, 9 %
3 valgomųjų šaukštų druskos
3 valgomųjų šaukštų cukraus
4 skiltelių česnako
Kelių krapų šakelių
Kelių grūdelių kvapniųjų ir juodų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patisonus nuplaukite ir palaikykite verdančiame vandenyje 1-2 min. Jeigu naudojate ne jaunus, o ūgtelėjusius patisonus, juos blanširuokite verdančiame vandenyje šiek tiek ilgiau. Iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Iš vandens, cukraus, druskos ir acto išvirkite marinatą. Į švarius stiklainius sudėkite česnako skilteles, krapų šakeles, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu. Sudėkite į didelį puodą, pridenkite dangteliais ir sterilizuokite (3l stiklainius -15 min., 1 l - 10 min., 0,5 l - 8 min. nuo vandens užkaitimo). Sandariai užsukite, apverskite dantgteliais žemyn ir palikite atvėsti.