INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų juodųjų pupelių
8 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio, naudojome Santa Maria)
200 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų čederio sūrio
1 vienetas aitriosios paprikos (žaliosios)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos (saldžios)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai tako prieskonių mišinys (naudojome Santa Maria)
2 šaukštai jogurto, natūralaus
pagal skonį kalendros (šviežių)
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
300 mililitrų daržovių sultinio
150 mililitrų pomidorų tyrės
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas tako prieskonių mišinys (naudojome Santa Maria)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame padažą: Į nedidelį puodą dedame sviestą, išlydome. Į lydytą sviestą beriame miltus, išmaišome, kad gautųsi košė. Kaitinant ant vidutinės ugnies po truputį vis maišant pilame sultinį. Mūsų tikslas – jokių gumulėlių padaže, todėl sultinį pilame po 50 ml. ir vis maišome, kol tokiu būdu supilame visą sultinį. Tuomet supilame pomidorų tyrę, suberiame prieskonius ir ant nedidelės ugnies kaitiname padažą 10 minučių, kol padažas sutirštėja.
2.
Ruošiame įdarą: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubeliais smulkintą papriką ir svogūną, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Suberiame pupeles, kukurūzus, prieskonius, 50 ml paruošto padažo ir jogurtą. Viską išmaišome.
3.
Sutarkuojame sūrį.
4.
Į kepimo formą pilame pusę likusio padažo, paskirstome tolygiai pagal formos dugną.
5.
Į kiekvienos tortilijos apatinę dalį dedame po du šaukštus įdaro ir šiek tiek tarkuoto sūrio, susukame tortiliją į paprastą suktinuką, dedame jį į kepimo formą. Taip kartojame su visomis tortilijomis.
6.
Ant tortilijų viršaus per centrą supilame likusį padažą ir pabarstome likusiu tarkuotu sūriu.
7.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
8.
Patiekiant ant viršaus dedame avokado, aitriosios paprikos griežinėlių, svogūno kubelių, kalendrų.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.