INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
450 gramų braškių (tinka ir šaldytos)
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų mėlynių (tinka ir šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpinkite ir nuvarvinkite skystį.
2.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu plakikliu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplakta grietinėlė turi nekristi nuo plaiklio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
3.
Braškes sutriname trintuvu arba šakute.
4.
Šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome 2/3 mėlynių (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų atitirtpinti nereikia) ir braškių tyrę. Masę supilame į formeles, kuriose šaldysite ledus. Ant viršaus užbarstome likusias mėlynes, galite jas truputį įspausti į ledus. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie bus dar truputį minkšti, bet irgi labai skanūs.
5.
Ledus galite šaldyti ir vienoje, didelėje formoje. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet gausite gražias braškių tyrės linijas, kai ledai sustings. Vietoje mėlynių galite naudoti bet kurias kitas mėgstamas uogas.